logo volh

"Inleiding fotoalbum "Onze Jeugd in Beeld"
Het grote fotoalbum bevat duizenden afbeeldingen vanaf de bouw van het Grote Huis tot het vertrek van de paters en broeders in 1986.
Van de bouw van de oude Ambachtschool en de latere LTS, tot aan het sluiten van deze scholen, waarvan de laatste in 2000.
De bouw van het zwembad, de vele kampeertouren, de zeilvacanties, de overlevingskampen in de Ardennen, maar ook de vakanties van de jongens in de 50er jaren waar men onderdak vond in boerderijen en een slaapplaats kreeg aangeboden in de stallen omdat de koeien in die periode op de wei stonden. Vele zullen met hun gedachten terug gaan naar die tijd. Het zal soms zwaar vallen de beelden terug te zien. Toch horen deze beelden bij ons.Het is een stuk van onszelf, met al dat wat we hadden.

Wees er zuinig op en ga respectvol met de afbeeldingen om. Denk eraan, er zijn lotgenoten die deze tijd willen vergeten. Zij zijn daar ook goed in geslaagd. Laten wij dat niet verstoren en zet geen afbeeldingen in sociale netwerken. Naast de vele afbeeldingen die door lotgenoten zijn aangeboden, waarvoor mijn dank, bestaat het fotoalbum grotendeels uit afbeeldingen die door leiders en leidsters ter beschikking zijn gesteld.

Meer dan 4000 afbeeldlingen zijn afkomstig van dia's die stuk voor stuk zijn digitaliseerd en bewerkt. Er zijn maar weinig jongens die deze dia's ooit hebben gezien, ze zijn zodoende een unieke en waardevolle bijdrage aan het fotoalbum.Een hartelijk dank je wel, voor de leiders en leidsters die onze jeugd zo indrukwekkend in beeld hebben vastgehouden zodat wij van onze jeugd nog iets hebben kunnen terug vinden..